Προτάσεις διόρθωσης:

Η λέξη δεν υπάρχει;

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Πολυτονικό Ορθογράφο. Εάν έχετε ήδη αγοράσει άδεια χρήσης και σβήσατε το ιστορικό/cookies κάντε κλικ στο κουμπάκι με το κλειδί πάνω αριστερά και ξαναβάλτε τον κωδικό χρήσης. Εάν δεν έχετε αγοράσει άδεια χρήσης, μπορείτε να δείτε τί κάνει και στη συνέχεια - εάν θέλετε - να αγοράσετε μία άδεια εδώ:

Επιλέξτε λεξικό
Αυτόματη διόρθωση κατά την πληκτρολόγηση
Χρήση βαρείας
Αυτόματος τονισμός μη τονισμένων άρθρων, εγκλιτικών κτλ. (κάνει λάθη στα εγκλιτικά)

Η Lexigram αναπτύσσει εκπαιδευτικό λογισμικό και ηλεκτρονικά λεξικά για τον σπουδαστή, τον εκπαιδευτικό και για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα. Τα εκπαιδευτικά λογισμικά και τα λεξικά μας απευθύνονται σε όλους τους μαθητές από το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο, στους φοιτητές, και στους εκπαιδευτικούς, είτε δασκάλους του δημοτικού είτε καθηγητές γυμνασίου και λυκείου. Το κοινό χαρακτηριστικό που τα κάνει μοναδικά είναι ότι διαθέτουν πολλά και τεράστια λεξικά της νέας και της αρχαίας ελληνικής (κλιτικά, ορθογραφικά, ερμηνευτικά, συνωνύμων – αντιθέτων, ομορρίζων). Τα προγράμματα χρησιμοποιούν τα λεξικά έτσι ώστε:
 • Να έχετε απάντηση σε οποιαδήποτε γλωσσική απορία.
 • Να λύνετε με ευχάριστο και διαδραστικό (διαλογικό) τρόπο τις σχολικές ασκήσεις αλλά και οποιαδήποτε άλλη, αφού κάνοντας μόνο κλικ μπορείτε και εσείς να δημιουργείτε και να λύνετε άπειρες ασκήσεις γραμματικής, ομορρίζων και συντακτικού (συντακτικού μόνο για την αρχαία).
 • Να μάθετε τα δύσκολα κομμάτια της ελληνικής γλώσσας και να εξασκηθείτε μέσω ευχάριστων μορφωτικών παιχνιδιών
 • Να ακαλύπτετε γνωμικά, παροιμίες, φράσεις, αποφθέγματα
Τα λεξικά και τα προγράμματά μας είναι δωρεάν διαθέσιμα στο ίντερνετ. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε από οποιονδήποτε υπολογιστή (είτε με Windows, είτε Mac), κινητό smartphone ή ταμπλέτα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου και εάν βρίσκεστε στον κόσμο!
 • Γράψτε μονοτονικά ( ή βάλτε με copy-paste ) το κείμενό σας στο παραπάνω πλαίσιο και πατήστε το κουμπί ΠΟΛΥΤΟΝΙΣΜΟΣ.
 • Οι λέξεις με μπλε υπογράμμιση έχουν εναλλακτικές ορθογραφίες. Κάντε κλικ πάνω τους για να τις δείτε.
 • Οι λέξεις με κόκκινη υπογράμμιση είναι λανθασμένες. Κάντε κλικ πάνω τους για να δείτε προτάσεις διόρθωσης.
 • Εάν θέλετε να πληκτρολογήσετε πολυτονικά μια δική σας λέξη, τα πολυτονικά σύμβολα είναι τα κάτωθι :
  βαρείαπερισπωμένηψιλήδασείαυπογεγραμμένη
  !~'`,
 • Παράδειγμα: 'Ανδρ~ων 'επιφαν~ων 'αρεί,ω δηλαδή τα σύμβολα του πολυτονικού μπαίνουν ΠΡΙΝ από το γράμμα.
 • Πατήστε το κουμπί ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για να επιλέξετε το λεξικό που θα χρησιμοποιηθεί.
Παρακαλώ περιμένετε όσο ο Αυτόματος Πολυτονιστής και Πολυτονικός Ορθογράφος εργάζεται σκληρά!

Η Lexigram αλλάζει: Μαζί με σοβαρές αναβαθμίσεις, καταργούμε τους κωδικούς πρόσβασης που μπερδεύουν. Εάν έχετε Κωδικό Πρόσβασης, ισχύει κανονικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι είτε να εγγραφείτε εάν δεν το έχετε κάνει (γίνεται μία φορά) είτε να συνδεθείτε.
Εάν έχετε πληρώσει για συνδρομή ΔΕΝ σημαίνει ότι έχετε εγγραφεί. Θα πρέπει να εγγραφείτε (ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ).
Όσοι πήρατε τη συνδρομή σας με το παλιό σύστημα, δηλαδή με Κωδικό Πρόσβασης, όταν εγγραφείτε ή την πρώτη φορά μόνο που θα συνδεθείτε, θα εισαγάγετε και τον Κωδικό Πρόσβασης.

Εάν δεν έχετε εγγραφεί:
(Θα εγγραφείτε μία φορά, και μετά από τις άλλες συσκευές σας, απλά θα συνδεθείτε με το Email και το Password που ορίσατε στην εγγραφή)

Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει τον λογαριασμό σας:

  

info@lexigram.gr || +30 210 6458183


Μπορείτε να μετακινήσετε αυτό το παράθυροΕίμαι

Εν γνώσει σας ή μη, ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας (AdBlock, uBlock, ...) παραποιεί την ιστοσελίδα της Lexigram χωρίς την άδειά μας και παρεμποδίζει τις διαφημίσεις της Google.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα λεξικά μας ΧΩΡΙΣ διαφημίσεις για ένα χρόνο και για να μας υποστηρίξετε (πληρώνετε εύκολα και με SMS) με το συμβολικό ποσό των 2 Ευρώ, κάντε κλικ

Πληρώσατε και αποκτήσατε ήδη κωδικό;

Τηλ. επικοινωνίας Lexigram: 210-6458183

Αυτό το παράθυρο θα κλείσει σε 30 δευτερόλεπτα.
Top