Διαφήμιση

Η μεγαλύτερη πύλη της αρχαίας και νέας ελληνικής

Διαφήμιση

Λέξη: κρίση (Το μεγαλύτερο λεξικό Συνωνύμων - Αντιθέτων)
Δείτε και: Κλίση Αρχαίας  Κλίση Νέας  Ομόρριζα  Λεξικά Δημοτικού  
Ετυμολογία: [<αρχ. κρίσις < κρίνω]
Επιλέξτε σημασία για να δείτε τα συνώνυμά τηςΈνα συνώνυμοΜέρος
σύντομη, απότομη και εντονότατη εκδήλωση των συμπτωμάτων ασθένειας (κρίση σκωληκοειδίτιδας) (Έχει αντίθετα)παροξυσμόςΟυσ.
άποψη για ένα θέμα που διαμορφώνει κάποιος μετά από λογική επεξεργασία του (ανόητη / επιπόλαιη / βιαστική / σωστή / εσφαλμένη κρίση) σχόλιοΟυσ.
ικανότητα ορθής εκτίμησης γεγονότων ή καταστάσεων (έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του) (Έχει αντίθετα) ευθυκρισίαΟυσ.
τελική γνώμη που εκφράζει επίσημα και νόμιμα μια ανθρώπινη ομάδα για συγκεκριμένο ζήτημα (πρέπει να δεχτούν όλοι την κρίση του ελληνικού λαού) ετυμηγορίαΟυσ.
περίοδος δυσκολιών (οικονομική / πολιτική / ενεργειακή κρίση) Ουσ.
η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής ή απόρριψης σε μια υπαλληλική κλίμακα (κρίση αξιωματικών / δικαστικών) Ουσ.
ημέρα λογοδοσίας κάποιου προς τον Θεό για τις πράξεις του  Δευτέρα ΠαρουσίαΟυσ.
Η Lexigram αναπτύσσει εκπαιδευτικό λογισμικό και ηλεκτρονικά λεξικά για τον σπουδαστή, τον εκπαιδευτικό και για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα. Τα εκπαιδευτικά λογισμικά και τα λεξικά μας απευθύνονται σε όλους τους μαθητές από το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο, στους φοιτητές, και στους εκπαιδευτικούς, είτε δασκάλους του δημοτικού είτε καθηγητές γυμνασίου και λυκείου. Το κοινό χαρακτηριστικό που τα κάνει μοναδικά είναι ότι διαθέτουν πολλά και τεράστια λεξικά της νέας και της αρχαίας ελληνικής (κλιτικά, ορθογραφικά, ερμηνευτικά, συνωνύμων – αντιθέτων, ομορρίζων). Τα προγράμματα χρησιμοποιούν τα λεξικά έτσι ώστε:
  • Να έχετε απάντηση σε οποιαδήποτε γλωσσική απορία.
  • Να λύνετε με ευχάριστο και διαδραστικό (διαλογικό) τρόπο τις σχολικές ασκήσεις αλλά και οποιαδήποτε άλλη, αφού κάνοντας μόνο κλικ μπορείτε και εσείς να δημιουργείτε και να λύνετε άπειρες ασκήσεις γραμματικής, ομορρίζων και συντακτικού (συντακτικού μόνο για την αρχαία).
  • Να μάθετε τα δύσκολα κομμάτια της ελληνικής γλώσσας και να εξασκηθείτε μέσω ευχάριστων μορφωτικών παιχνιδιών
  • Να ακαλύπτετε γνωμικά, παροιμίες, φράσεις, αποφθέγματα
Τα λεξικά και τα προγράμματά μας είναι δωρεάν διαθέσιμα στο ίντερνετ. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε από οποιονδήποτε υπολογιστή (είτε με Windows, είτε Mac), κινητό smartphone ή ταμπλέτα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου και εάν βρίσκεστε στον κόσμο!

ΔιαφήμισηΤα πάντα για τα αρχαία


ΔιαφήμισηΠροτάσεις διόρθωσης:

Εισαγάγετε παρακάτω τον κωδικό σας

Κωδικός πρόσβασης:

Όταν πατήσετε το κουμπί Είσοδος, ο περιηγητής (browser) θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να θυμάται τον κωδικό. Πείτε του ναι, για να μην χρειάζεται να τον πληκτρολογήσετε ξανά σε περίπτωση που σβήσετε τα cookies/ιστορικό.


www.lexigram.gr || info@lexigram.gr || +30 210 6458183


Μπορείτε να μετακινήσετε αυτό το παράθυρο

Εν γνώσει σας ή μη, ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας (AdBlock, uBlock, ...) παραποιεί την ιστοσελίδα της Lexigram χωρίς την άδειά μας και παρεμποδίζει τις διαφημίσεις της Google.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα λεξικά μας ΧΩΡΙΣ διαφημίσεις για ένα χρόνο και για να μας υποστηρίξετε (πληρώνετε εύκολα και με SMS) με το συμβολικό ποσό των 2 Ευρώ, κάντε κλικ

Πληρώσατε και αποκτήσατε ήδη κωδικό;

Τηλ. επικοινωνίας Lexigram: 210-6458183

Αυτό το παράθυρο θα κλείσει σε 30 δευτερόλεπτα.
Top