Λέξη: πολιτισμός, Ετυμολογία: [<μτγν. πολιτισμός < *πολιτίζω] (Το μεγαλύτερο λεξικό Συνωνύμων - Αντιθέτων)
Δείτε και: Κλίση Αρχαίας  Κλίση Νέας  Ομόρριζα  Λεξικά Δημοτικού  Βικιπ.  
Επιλέξτε σημασία για να δείτε τα συνώνυμά τηςΜέροςΠλήρες Ερμήνευμα
πολιτισμός (η γέννηση / πρόοδος / εξέλιξη / άνθηση / ακμή / κρίση / παρακμή / πτώση / εκφυλισμός / στασιμότητα / καταστροφή ενός πολιτισμού) Ουσ.το σύνολο των πολιτικών, οικονομικών, υλικών, τεχνικών, αισθητικών δημιουργημάτων του ανθρώπου καθώς και τα ήθη, έθιμα, παραδόσεις, ηθική κτλ., που χαρακτηρίζουν μια κοινωνία
πολιτισμός (ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός) Ουσ.τα υλικά και πνευματικά επιτεύγματα ενός κοινωνικού συνόλου μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου
κουλτούρα (η εκμετάλλευση των παιδιών είναι στίγμα για τον πολιτισμό μας) Ουσ.το σύνολο των πνευματικών και καλλιτεχνικών επιδόσεων και επιτευγμάτων του ανθρώπου
πολιτισμός (καλή η εξοχή, αλλά χάρηκα που ξαναγύρισα στον πολιτισμό) Ουσ.ανέσεις και συνθήκες ζωής στις πόλεις
      
Η Lexigram αναπτύσσει εκπαιδευτικό λογισμικό και ηλεκτρονικά λεξικά για τον σπουδαστή, τον εκπαιδευτικό και για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα. Τα εκπαιδευτικά λογισμικά και τα λεξικά μας απευθύνονται σε όλους τους μαθητές από το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο, στους φοιτητές, και στους εκπαιδευτικούς, είτε δασκάλους του δημοτικού είτε καθηγητές γυμνασίου και λυκείου. Το κοινό χαρακτηριστικό που τα κάνει μοναδικά είναι ότι διαθέτουν πολλά και τεράστια λεξικά της νέας και της αρχαίας ελληνικής (κλιτικά, ορθογραφικά, ερμηνευτικά, συνωνύμων – αντιθέτων, ομορρίζων). Τα προγράμματα χρησιμοποιούν τα λεξικά έτσι ώστε:
  • Να έχετε απάντηση σε οποιαδήποτε γλωσσική απορία.
  • Να λύνετε με ευχάριστο και διαδραστικό (διαλογικό) τρόπο τις σχολικές ασκήσεις αλλά και οποιαδήποτε άλλη, αφού κάνοντας μόνο κλικ μπορείτε και εσείς να δημιουργείτε και να λύνετε άπειρες ασκήσεις γραμματικής, ομορρίζων και συντακτικού (συντακτικού μόνο για την αρχαία).
  • Να μάθετε τα δύσκολα κομμάτια της ελληνικής γλώσσας και να εξασκηθείτε μέσω ευχάριστων μορφωτικών παιχνιδιών
  • Να ακαλύπτετε γνωμικά, παροιμίες, φράσεις, αποφθέγματα
Τα λεξικά και τα προγράμματά μας είναι δωρεάν διαθέσιμα στο ίντερνετ. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε από οποιονδήποτε υπολογιστή (είτε με Windows, είτε Mac), κινητό smartphone ή ταμπλέτα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου και εάν βρίσκεστε στον κόσμο!

Προτάσεις διόρθωσης:

  • Γράψτε μονοτονικά ή άτονα με μικρά γράμματα μία οποιαδήποτε νεοελληνική λέξη σε οποιονδήποτε τύπο θέλετε στο κουτάκι πάνω αριστερά ή βάλτε την με αντιγραφή και επικόλληση.

  • Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εννοιόλεξο ή πατήστε το πλήκτρο Enter του πληκτρολογίου.

  • Η εφαρμογή θα φέρει στο πάνω μέρος της οθόνης τις σημασίες που βρήκε για τη λέξη. Επιλέξτε άλλη σημασία (εάν υπάρχει) κάνοντας κλικ πάνω της.

  • Στο κάτω μέρος έρχονται τα συνώνυμα της πρώτης σημασίας του πίνακα καθώς και σχετικές λέξεις από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε από το μενού Περισσότερα.


© περιεχομένου Lexigram

www.lexigram.gr || info@lexigram.gr || +30 210 6458183

      Μπορείτε να μετακινήσετε αυτό το παράθυρο

  Κάντε Like για να ενημερώνεστε για τα εκπαιδευτικά μας λογισμικά, τα οποία έχετε δωρεάν με απεριόριστη χρήση για πάντα
Είμαι
Επισκέψεις μηνός
Δηλωμένοι χρήστες
Αυτή τη στιγμή αναβαθμίζουμε την εφαρμογή, παρακαλείστε να δοκιμάσετε λίγο αργότερα.